Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik sds-a

Šarović: Laž je jedina konstanta ovog režima

Banja Luka: Posebna sjednica Narodne skupštine RS
30.07.2021., Narodna skupstina RS, Banjaluka (BiH) – Predsjednik SDS-a i jedan od lidera oporbe u RS, Mirko Sarovic rekao je da se zakoni, poput nametnutih od strane Valentina Inzka, mogu donositi samo u parlamentima eniteta ili u drzavnom parlamentu. „Podrzali smo danas dva nova zakona i dali smo svoj doprinos. Smatramo ovo adekvatnim odgovorom na posljednju odluku visokog predstavnika u BiH. Vjerovatno se nece stati na tome. Postojace potreba za zajednickim odgovorima i u narednim sedmicama i mjesecima“, rekao je Sarovic. On je odbio mogucnost ulaska u koncentracionu vladu RS sa SNSD. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

On kaže da je bolje za vlast da, umjesto što pokušava da minimalizuje skup, počne da radi na realizaciji zaključaka koje su lideri opozicije i građani jučer iznijeli na Trgu Krajine

Naručeni policijski izvještaj kojim se govori o navodnom broju prisutnih na jučerašnjem skupu opozicije, neprofesionalno izvještavanje RTRS-a i arogantne izjave Milorada Dodika o našim jasnim zahtjevima s protesta, ne mogu da umanje činjenicu da se jučer u Banjoj Luci desio narod koji neće posustati dok se naši zahtjevi ne ispune – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

– Jasno je da još od jučer popodne vladajući SNSD, uz pomoć Radio-televizije Republike Srpske, pokušava da umanji razmjere našeg skupa. Jutros se tome pridružio i MUP kroz izvještaj o broju prisutnih na skupu. Sve rade da minimalizuju narodne zahtjeve iznesene na skupu kao i činjenicu da se juče desio jedan od najvećih protesta u Banjoj Luci u proteklih nekoliko godina – poručio je Šarović.

– Laž je jedina konstanta ovog režima što potvrđuje i činjenica da dosad nisu pružili nijedan konkretan niti validan odgovor na brojne dokaze o njihovim kriminalnim radnjama i isporukama tehničkog gasa bolnicama u Republici Srpskoj – dodaje Šarović.

On kaže da je bolje za vlast da, umjesto što pokušava da minimalizuje skup, počne da radi na realizaciji zaključaka koje su lideri opozicije i građani jučer iznijeli na Trgu Krajine.

– Očekujemo i uključenje BN televizije u MUH-A i ostavke ključnih ljudi zdravstva prema rokovima koje smo jučer isporučili vlasti. U protivnom, protesti će se nastaviti pa će režim opet morati lažima da zavarava sam sebe jer narod više ne može – zaključio je Šarović, saopćio je Sektor za politiku i medije SDS-a.