Glavni odbor SDS

Šarović: Materijal ponuđen za sjednicu NSRS je sramotan i nedostojan

mirko_sarovic

Pored izbora zamjenika predsjednika, Glavni odbor SDS izabrao je i dva nova člana Predsjedništva SDS

Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) izabrao je danas Rada Savića za zamjenika predsjednika te stranke, javlja Fena.

Pored izbora zamjenika predsjednika, Glavni odbor SDS izabrao je i dva nova člana Predsjedništva SDS, Ivanku Marković i Maju Dragojević-Stojić.

– Izbor dvije dame u Predsjedništvo SDS će značajno doprinijeti kvalitetu rada i ovim smo ispunili naša nastojanja da i u Predsjedništvu i u Glavnom odvoru SDS imamo što više predstavnika manje zastupljenog pola. Mislim da će Predsjedništvo mnogo dobiti izborom dvije dame u svoj sastav – kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović neposredno nakon sjednice Glavnog odbora te stranke.

Na sjednici koja je održana danas u Istočnom Sarajevu promovisani su i novi predsjednici resornih odbora u SDS kao i direktor Političke akademije SDS. Potvrđen je i izbor članova Izvršnog odbora SDS, koji je održao konstitutivnu sjednicu neposredno nakog sjednice Glavnog odbora kojom je predsjedavao novoizabrani zamjenik predsjednika SDS Rado Savić.

– Srpska demokratska stranka učestovaće u radu Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, ali smatramo da materijal koji je ponuđen za sjednicu je sramotan i nedostojan i na osnovu tog materijala ne može se graditi zajedništvo a ni strategija odgovora RS na izazove koje slijede za RS. Daćemo doprinos na način na koji mi to vidimo, s tim da moramo da kažemo da nismo učestvovali u pripremi za ovu sjednicu – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Novoizabrani zamjenik predsjednika SDS Rado Savić zahvalio se predsjedniku Šaroviću i Glavnom odboru na izboru i ukazanom povjerenju.

– Ovo je velika čast za svakog čovjeka, pogotovo što se radi o stranci koja je stvorila Republiku Srpsku i bila jedan od njenih stubova i ubijeđen sam da e tako biti i u budućnosti – kazao je Savić.

– Zahvaljujem se predsjedniku SDS Mirku Šaroviću što je uvažio zaključke Aktiva žena SDS a koji se tiču većeg uključivanja žena u glavne organe Srpske demokratske stranke. Time je potvrđena opredjeljenost SDS za poboljšanje položaja žena u Republici Srpskoj – kazala je profesorica Ivanka Marković, članica Predsjedništva SDS.

– Trudiću se svim silama da opravdam povjerenje, da jačamo zajedno Srpsku demokratsku stranku pred lokalne izbore naredne godine. Hvala i predsjedniku i Gllavnom odboru SDS na ukazanom povjerenju“ – kazala je Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS, saopćeno je iz te stranke.