Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kritikuje, ali ne nudi rješenja

Šarović: Migrantska “kriza eskalira”, a vlast nema rješenja i bavi se sobom

mirko sarovic

On je također ustvrdio “da je tendencija da će ova brojka vrlo brzo dostići 20.000”

Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini “eskalira i prijeti da stanje u nekim gradovima učini haotičnim i bezbjedonosno vrlo rizičnim”, ustvrdio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

– SNSD i njegovi lideri otkako su ušli u vlast na državnom nivou nemaju nikavo rješenje za tešku migrantsku krizu. Pokazali su se po ovom pitanju potpuno nesposobnim za preduzimanje kvalitetnih rješenja i ništa ne rade osim što se po ovom pitanju ‘svađaju’ sa svojim partnerima u vlasti – kazao je Šarović.

On je dodao da, dok je ministar u Vijeću ministara BiH bio Dragan Mektić, za njegovog mandata i mandata drugih ministara iz SDS-a i PDP-a, maksimalan broj migranata koji je evidentiran u zemlji, uključujući i 2019. godinu, nikada nije prelazio broj od 4.500, a da je trenutno u Bosni i Hercegovini više od 12.000 migranata?!

On je također ustvrdio “da je tendencija da će ova brojka vrlo brzo dostići 20.000, što će stanje po ovom pitanju učiniti dramatičnim“, ne precizirajući na šta konkretno misli.

– Migranska kliza eskalira, a vlast nema nikavo rješenje. Umjesto realnim i stvarnim krizama i problemima bave se izmišljenim krizama i smišljenim ‘prepucavanjima’, a ustvari najviše se bave sami sobom – kazao je Šarović.