PREDSJEDNIK SDS-A

Šarović nakon novih sankcija Dodiku: Ne pravite od naroda živi štit

Banja Luka: Predsjednik Narodne skupštine RS pozvao predsjednike svih stranaka na sastanak
26.07.2021., Narodna skupcina/skupstina RS, Banja Luka (BiH) – Nedeljko Cubrilovic, predsjednik Narodne skupstine RS (NS RS) pozvao je na sastanak predsjednike svih stranaka zastupljenih u NS RS, a sa sjedistem u ovom entitetu, povodom odluke Valentina Inzka o zakonu o zabrani negiranja genocida. Lideri politickih partija zakljucili su da srpski predstavnici u institucijama BIH, odnosno Predsjednistvu, Savjetu ministara i Parlamentu BIH dalje nece ucestvovati u radu, dok se ne rijesi pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH. Dogovoreno je da se na sjednici NS RS koja ce biti u naredni petak nadju izmjene dva krivicna zakona kao i da ce ta sjednica biti zatvorena za javnost. Na sastanak su dosli Milorad Dodik, srpski clan Predsjednistva BiH i predsjednik stranke SNSD, Mirko Sarovic, predsjednik stranke SDS-a, Zeljka Cvijanovic, predsjednica RS, Radovan Viskovic, premijer RS, Nenad Nesic, predsjednik stranke DNS, Branislav Borenovic, predsjednik PDP-a, Darko Banjac, predsjednik Narodne stranke RS, Nenad Stevandic, predsjednik Ujedinjene Srpske, Petar Djokic, predjsednik Socijalisticke partije, Goran Selak, predsjednik Socijalisticke partije RS. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

– Najveći izdajnik je onaj koji sistemski uništava RS isključivo zbog svojih interesa – istakao je Šarović

Odluka o sankcijama Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović je odluka koja dolazi od ključnih međunarodnih faktora. To je njihova unilateralana odluka na koju niko ne može da utiče, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS.

– Nikada se nisam bacao kamenom, čak ni na svoje protivnike, kada sam dobio sankcije niti sam u to uvlačio Republiku Srpsku i narod. Stojički sam se nosio sa tim i sam sam tražio svoju pravdu. Nije narod kriv za bilo čije sankcije. Nije narod kriv da sada ispašta zbog bilo koga i ne pravite od njega živi štit – poručio je Šarović.

Navodi da on nikada nije prizivao sankcije prema bilo kome i da to nije činio ni ovaj put.

Prema njegovim riječima ključni problem je u retrogradnoj, interesnoj i politici bespuća koja nema nikakav razuman put i koja može da dovede u veoma tešku situaciju RS.

– Najveći izdajnik je onaj koji sistemski uništava RS isključivo zbog svojih interesa – istakao je Šarović.