BiH

sds

Šarović: Nećemo dozvoliti da domaći drvoprerađivači ostaju bez sirovine, a da se ona izvozi

07/09/2022

„Balvanima će se prvo podmirivati potrebe domaćih drvoprerađivača, a tek nakon toga će moći da idu u izvoz. To će biti jedna od prvih mjera SDS“, istakao je Šarović

Lokalne zajednice trebaju imati ulogu u raspolaganju šumskim bogatstvom, kao što je to bilo ranije, i ne smije se dozvoliti da lokalni drvoprerađivači ostaju bez sirovine, a da se ona izvozi, poručio je Mirko Šarović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, na predizbornom skupu SDS u Šipovu.

On je istakao da su domaći drvoprerađivači veoma bitni za ekonomiju lokalnih zajednica i Republike Srpske i da oni moraju biti prioritet, što sada nije slučaj.

„Balvanima će se prvo podmirivati potrebe domaćih drvoprerađivača, a tek nakon toga će moći da idu u izvoz. To će biti jedna od prvih mjera SDS“, istakao je Šarović.

On je naglasio da se razvoju poljoprivede, za koju Republika Srpska ima veliki potencijal, mora posvetiti mnogo više pažnje.

„ Umjesto sadašnjih 70 miliona KM za poljoprivredu se iz budžeta mora izdvajati 180 miliona jer je to i ustavna kategorija. Pored toga već u prvoj godini mandata ćemo obnoviti robne rezerve koje će otkupljivati viškove od poljoprivrednika“, precizirao je Šarović.

On je poručio da Republika Srpska može da bude jaka i stabilna samo ako ima jaku ekonomiju, za čiji je razvoj neophodan mir i stabilnost.

„Kandidati SDS i PDP će donijeti ono što je sada najpotrebnije, a to su mir i stabilnost. Politika stalnih kriza i prijetnji koju nude Dodik, Čović i Izetbegović ne nudi ništa dobro i sa njima u naredne četiri godine može biti isto, ili još gore“, rekao je Šarović, stoji u saopćenju SDS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.