Predsjednik SDS-a

Šarović: Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om

sarovic

On je naglasio da s liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsjednik SDS-a

Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om. Mi imamo svoju jasnu politiku i s Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS-a“ – kazao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Moram da kažem da su u SDS-u pravila potpuno jasna. Koalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči smo Predsjednik stranke, Predsjedništvo, Glavni odbor i niko drugi“ – istakao je Šarović.

On je naglasio da s liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsjednik SDS-a.

„U ovom slučaju, s Dodikom samo ja mogu da razgovaram i niko drugi, sve ostalo nije u skladu s politikom Srpske demokratske stranke. To je potpuno jasno svakom članu Srpske demokratske stranke pa ma o kome se radilo“ – kazao je predsjednik SDS-a.

Šarović je ponovio da tu nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, svi moraju da se uklope u ovakve jasne principe rada SDS-a kao i da je to rekao i gospodinu Miću Mićiću.

„Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od Mićića ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima s liderom neke druge stranke, u ovom slučaju s Dodikom može da pregovara samo predsjednik SDS-a. U slučaju da bilo ko se ne pridržava takvih principa i takve politike moraće da se suoči s odgovornošću i pravilima stranke“ – naglasio je Šarović.

„Svako mora da se uklopi s onim što danas jeste SDS, da se pridržava politike koju ja vodim i nema tog pojedinca koji može da djeluje i radi drugačije“ – zaključio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.