BiH

Predsjednik SDS-a

Šarović: Nerauzman i vrlo loš potez Dodika

09/09/2020

Dodao je kako 'premještanje Ambasade' predstavlja nepotrebnu avanturu

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović ocijenio je nerazumnim i veoma lošim potez člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u vezi s ‘inicijativom za premještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem’.

– Politički nerazuman i veoma loš potez člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o inicijativi za premještanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, rezultirao je onim što se nije smjelo dogoditi, a što se moglo pretpostaviti da će biti reakcija s druge strane, ovoga puta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića – da se na dnevni red stavi priznanje Kosova – kazao je danas Šarović.

Dodao je kako ‘premještanje Ambasade’ predstavlja nepotrebnu avanturu.

– Nepotrebna i opasna avantura zvana ‘premještanje Ambasade BiH’, u kojoj u stvari Dodik nema nikavu ulogu, rezultirala je onim što se do sada nikada nije pokrenulo na sjednici Predsjedništva BiH i što je u političkom smislu veoma loše za Republiku Srpsku. Stavljanje na sto priznanja Kosova od BiH, direktna je i opasna posljedica jednako lošeg političkog poteza Milorada Dodika – pojasnio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.