BiH

predsjednik sds-a

Šarović o Dodikovim tvrdnjama: Čovjek je patološki lažov

12/06/2020

– Zamajavajući javnost tobožnjim nezadovoljstvom i brigom oko nezakonitog prisluškivanja, Miloradu Dodiku je trebalo samo nekoliko dana da zaboravi da je upravo on, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, javno priznao da se bavi prisluškivanjem narodnih poslanika – ponovio je predsjednik SDS-a

Milorad Dodik ima konstantnu potrebu i običaj da za ono za što je on sam direktan krivac i u čemu je direktno učestvovao i napravio nepopravljive štete za Republiku Srpsku, optužuje druge i potura kukavičja jaja.

Rekao je ovo predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, osvrćući se na gostovanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u emisiji „Lice nacije“ OSM TV, u kojoj je izjavio da je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH stvorena, organizovana i koncipirana da djeluje i radi protiv Republike Srpske i da podriva osnovne elemente njenog postojanja, te da je OBA takva zahvaljujući kadrovima SDS i PDP.

– Čovjek je patološki lažov. Misleći da će njegovo učešće u stvaranju zajedničke obavještajne agencije biti zaboravljeno, sada kao kuka nad nadležnostima i ulogom OBA. Upravo je Dodik, prije 15 godina kao predsjednik SNSD, dao svoj glas i pristanak za stvaranje zajedničke Obavještajne agencije na nivou BiH, dok Mirko Šarović nije dao svoj glas i nije učestvovao u stvaranju ove agencije, na bilo koji način – naglasio je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

Šarović kaže da je u izradi ključnih dokumenata Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, kojima je ona i dobila nadležnosti koje danas ima, ključni doprinos i učešće su dali upravo Dodikovi kadrovi koji su bili u rukovodstvu ove institucije punih 12 godina, uključujući i mjesto zamjenika direktora OBA.

– Zamajavajući javnost tobožnjim nezadovoljstvom i brigom oko nezakonitog prisluškivanja, Miloradu Dodiku je trebalo samo nekoliko dana da zaboravi da je upravo on, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, javno priznao da se bavi prisluškivanjem narodnih poslanika – ponovio je predsjednik SDS-a.

Komentari

Autor: Srpskainfo

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.