Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruka dodiku

Šarović o povratku u institucije BiH: Onaj koji je ovo započeo da izađe pred NSRS

Banja Luka: Bivši dužnosnik DNS-a Milan Radović postaje član SDS-a
10.12.2020., Kancelarija gradskog SDS, Banja Luka (BiH) – Narodni poslanik i bivsi duznosnik DNS Milan Radovic i javno je objavio da postaje clan SDS-a. Zajedno sa predsjednikom SDS-a Mirkom Sarovicem, potvrdio je na pres konferenciji i da preuzima gradski odbor ove stranke u Banja Luci. Radovic je bivsi potpredsjednik DNS i bivsi v.d. zamjenika predsjednika DNS, ali je u veljaci ove godine podnio ostavku i saopstio da istupa iz stranke. Milan Radovic je poznat i kao dugogodisnji generalni direktor i akcionar Nove banke, najvece banke u RS. Photo: Dejan Rakita/Pixsell

Šarović je rekao da je na sjednici Predsjedništva SDS potvrđen stav da je Narodna skupština RS jedino mjesto gdje se trebaju donijeti odluke o učešću predstavnika iz RS u institucijama BiH

Raduje nas da se bar i na mala vrata najavljuje šansa za promjenu izbornog zakonodavstva i SDS će dati svoj doprinos u njima u onoj mjeri u kojoj budemo u mogućnosti, izjavio danas predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je nakon sjednice Predsjedništva SDS koja je održana u Banjaluci napomenuo da je ostalo još veoma malo vremena za postizanje dogovora.

„Ukoliko ne može da se postigne saglasnost o cijelom paketu, smatramo da je potrebno, a i zalagaćemo se za to, da se postignu izmjene bar u onom dijelu koji se tiče izmjena koje je predložila i Centralna izborna komisija i dio političkih stranka kako bi se unaprijedio izborni proces“, kazao je on.

Šarović je rekao da je na sjednici Predsjedništva SDS potvrđen stav da je Narodna skupština RS jedino mjesto gdje se trebaju donijeti odluke o učešću predstavnika iz RS u institucijama BiH.

„Naša poruka prema članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku je da, obzirom da su on njegov stranka i koalicija bili inicijatori ranijih zaključaka NSRS, da se od njih očekuje da sada budu predlagači nekog drugačijeg stava spram učešća u institucijama BiH“, istakao je Šarović.

On kaže da aktuelna vlast nije iskoristila zaključke NSRS i tražila odgovarajuća rješenja za ključna pitanja, prije svega nametnutu Inckovu odluku.

„Umjesto toga to vrijeme je iskorišteno za stavljanje na sto i drugih pitanja koja se tiče prenosa nadležnosti. Onaj koji je ovo započeo i koji je prokockao šansu izgubivši ovo vrijeme uvodeći nas u spiralu sukoba i krizu neviđenih razmjera, treba da smogne snage izađe pred NSRS i sada kaže da će se ubuduće raditi drugačije“, naveo je Šarović.