BiH

nsrs

Šarović: Ovo je farsa, nećemo glasati, opzicija će napustiti sjednicu

10/12/2021

“Očigledno da se radi o izbornoj kampanji SNSD-a”, tvrdnja je lidera DNS Nenada Nešića

Dvadeset četvrta posebna sjednica NSRS počela je danas u 12 sati. Kako sada stvari stoje, opozicija neće biti u sali na kraju zasijedanja.

“Saslušali smo predlagače i naš zaključak je da ih nećemo podržati u njihovoj namjeri, jer smatramo da se radi o političkoj farsi i pripremi za opšte izbore 2022”, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Na pres konferenciji za novinare Šarović je naglasio da neće učestvovati u glasanju i da će napustiti sjednicu.

“Javnost u RS nije dobila od predlagača ono što je očekivala. Na stranu jedinstvo oko prenesenih nadležnosti, ali način na koji se to predlaže je opasnost za RS”, kazao je Šarović.

U ovom procesu nismo učestvovali ni na koji način, kaže prvi čovjek SDS-a, i ovo je politika koja nas vodi u propast.

Očekuje, tvrdi, da od priče o vraćanju nadležnosti neće biti ništa osim jeftinih političkih poena.

“Prizivanje neke vrste tenzija je katastrofalno. Dajte da dobijemo šansu da se takmičimo po znanju, po privlačenju investicija”, kaže Branislav Borenović. Zaključuje: “Ovo će rezultirati time da će desetine hiljada ljudi, umornih od sukoba, odlučiti da odu”.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović bio je poprilično iznerviran nakon obraćanja lidera SNSD-a Milorada Dodika na sjednici NSRS. Tokom obraćanja isključen mu je mikrofon.

“Ako ste Srbende i patriote hajte blokirajte, ako niste šutite. Nemojte strašiti ljude. Danas me zvalo 10 oficira i vojnika hoće li dobiti plate”, vičući je poručio Vukanović.

“Pet puta mi citirate Kasima Trnku. Neću da budem u vašem zamišljenom krugu zla. Koga ugrožavaju Oružane snage”, upitao je narodni poslanik.

Ubrzo nakon toga isključen mu je mikrofon.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.