Predsjednik SDS-a

Šarović poručio Dodiku: Boriš se na život i smrt i ne biraš laži

dodik_sarovic

Dodao je da SDS ne prati Dodikovu politiku “potpunog ogoljavanja Republike Srpsku i izvlačenja resursa dok cijenu plaćaju građani”, saopćeno je iz SDS-a

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović poručio je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku da patriotizmom samo prikriva vlastitu korupciju te da neće pratiti njegovu politiku “potpunog ogoljavanja RS i izvlačenja resursa”.

– Borite se na život i smrt i ne birate laži jer znate da gubitak izbora za vas znači kraj slobode – istakao je Šarović reagujući na jučerašnje izjave Milorada Dodika.

Dodao je da SDS ne prati Dodikovu politiku “potpunog ogoljavanja Republike Srpsku i izvlačenja resursa dok cijenu plaćaju građani”, saopćeno je iz SDS-a.

– Najnoviji primjer je povećanje cijene struje. Prvo ste iscijedili Elektroprivredu RS pa sada privrednici plaćaju cijenu vaše pljačke – poruka je Šarovića.

Smatra da zbog politike SNSD-a svake godine iz Republike Srpske ide 50 hiljada ljudi.

– Tačno je, ne pratimo vas na vašem putu kriminala. I nikada vas nećemo pratiti jer za razliku od vas SDS vodi iskrenu patriotsku politiku kojoj je važna napredna Republika Srpska koja ima budućnost i nije prazna ljuštura, porobljena od strane jednog čovjeka, njegovih kumova i prijatelja kojima je ostanak na vlasti jedina svetinja – zaključio je Šarović.