Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skup u sokocu

Šarović: Potrebne reforme u oblasti šumarstva i poljoprivrede

l_b3dc45aea1cf4834ed935c5268b75723

Šarović je dodao da će u sklopu pomoći nerazvijenim opštinama insistirati da one iz budžeta dobiju više sredstava, kao i da se smanje porezi i doprinosi na rad, kako bi bili konkurentniji za investiranje u odnosu na druge veće gradove

Mirko Šarović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, izjavio je na predizbornom skupu u Sokocu da su Republici Srpskoj potrebne reforme kako bi se nakon izbora živjelo bolje, kako glasi i slogan Srpske demokratske stranke.

“Ono što mi planiramo je agrarni budžet od 180 miliona, što je duplo više od postojećeg budžeta. Korist od toga posebno će vidjeti mljekari, stočari i ratari, kojih na Romaniji ima veliki broj. Isto tako planiramo reforme u šumarstvu i drvoprerađivačkoj industriji, što je jedna od najvažnijih grana na prostoru Sarajevsko-romanijske regije. Prije svega to znači da će domaći drvoprerađivači imati prioritet u snabdijevanju sirovinom da bi imali dovoljno resursa da bi se bavili svojim poslom, jer će izvoz drvne sirovine biti zabranjen“ poručio je Šarović.

Šarović je dodao da će u sklopu pomoći nerazvijenim opštinama insistirati da one iz budžeta dobiju više sredstava, kao i da se smanje porezi i doprinosi na rad, kako bi bili konkurentniji za investiranje u odnosu na druge veće gradove.

Predizborni skupovi širom Republike Srpske govore da se politička klima promijenila i da će sadašnja opozicija to biti samo do oktobra, rekao je Danko Vučetić, kandidat za narodnog poslanika iz Izborne jedinice 8.

“SDS ima odlične kandidate koji su kadri izvesti promjene u Republici Srpskoj i učiniti da život građana u Srpskoj bude dostojan čovjeka. Ključ svega su ekonomske reforme, a platforma SDS je jasna po pitanju šta treba da se mijenja”, rekao je Vučetić.