BiH

predsjednik SDS-a

Šarović: Sada je dokazano da Dodik priča lovačke priče

25/11/2021
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Šarović je poručio da stanovništvu Republike Srpske ne trebaju Dodikove "lovačke priče", nego rješenja za krize i izlazak iz sve teže ekonomske situacije, što je glavni zadatak svake normalne vlasti

– Dodikova reteriranja postalo je suvišno i komentarisati jer iste scenarije gledamo godinama – poručio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović povodom izjave Christijana Schmidta da je Milorad Dodik odustao od formiranja Vojske Republike Srpske.

– U stvarnosti, on nikada nije ni planirao izdvajanje Vojske Republike Srpske niti je imao bilo kakav racionalan plan za tako nešto. Bilo je to samo busanje u prsa za dobijanje glasova jer svi znaju da Dodik jedno priča javnosti, a drugo a potpuno suprotno strancima. Jesmo li i iz jedne izjave iz međunarodnih krugova čuli da su od Dodika dobili čvrste stavove? Ne, uvijek su na djelu pristanak na sve, kompromis i “omekšavanje” , uz neke nove spinove za javnost, navodi Šarović, istakavši da je još jednom dokazano da Dodik priča “lovačke priče”.

On kaže da je i prije mjesec dana nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bilo je jasno da od Dodikove velike priče nema ništa, a što je potvrđeno i nakon sastanka sa Gabrijelom Escobarom, specijalnim izaslanikom SAD-a za zapadni Balkan.

“Sve što se sada dešava je traženje izlazne strategije sa jedinim ciljem – da javnost i glasači to ne primijete. Bar do izbora”, naglasio je predsjednik SDS-a.

Šarović je poručio da stanovništvu Republike Srpske ne trebaju Dodikove “lovačke priče”, nego rješenja za krize i izlazak iz sve teže ekonomske situacije, što je glavni zadatak svake normalne vlasti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.