Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šarović se sastao sa zamjenikom turskog premijera Akdagom

BiH

sarovic

Zamjenik premijera Republike Turske Recep Akdag, koji je jučer doputovao u posjetu BiH, sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem, pred početak Zajedničke ekonomske komisije između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je kamermanima i fotoreporterima dozvoljeno da zabilježe početak sastanka, sastanak Akdaga i Šarovića nastavljen je iza zatvorenih vrata. Sastanku je prisustvovao i ambasador Turske u BiH Haldun Koc.

U Sarajevu će danas biti održana peta sjednica Zajedničke ekonomske komisije između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, čiji je cilj razmatranje napretka u saradnji, u oblastima trgovine i investicija, poljoprivrede, energije, turizma i transporta.

Na sjednici će takođe biti razmotreni značajni neiskorišteni potencijali dvije zemlje, s fokusom na stimulisanje novih oblika investicione saradnje, saopćeno je iz Ministarstva za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH.

Planirano je da se Akdag danas sastane i s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem, premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, te da posjeti znamenitosti glavnog grada BiH.

Za subotu je planirana posjeta Mostaru.