BiH

saopštenje za javnost

Šarović: SNSD glasao da se Ustavnom sudu BiH dodijeli još miliona KM iz budžeta

07/07/2022

Postavlja se pitanje, dodaje Šarović, zašto je SNSD dao pristanak na finansijsko jačanje Ustavnog suda BiH.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović smatra da podrška Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) dodjeljivanju dodatnih sredstava Ustavnom sudu BiH iz državnog budžeta i optužbe na račun te institucije, ne idu jedno sa drugim, te je to nazvao kontradiktornim ponašanjem SNSD-a.

– Zašto je SNSD povećao za milion KM budžet Ustavnog suda BiH, kad u javnosti tu instituciju optužuju da radi protiv Republike Srpske – upitao je Šarović.

On kaže da je takvo ponašanje SNSD kontradiktorno i da dodjeljivanje dodatnih sredstava Ustavnom sudu BiH i optužbe na njihov račun ne idu jedno sa drugim.

Šarović je podsjetio da je SNSD i koalicija okupljena oko njega prije nekoliko dana u Parlamentu BiH, Predstavničkom domu i Domu naroda, izglasala Budžet BiH u kome je Ustavnom sudu BiH dodijeljeno dodatnih milion maraka.

Postavlja se pitanje, dodaje Šarović, zašto je SNSD dao pristanak na finansijsko jačanje Ustavnog suda BiH.

Predsjednik SDS tvrdi “da je očigledno da Ustavni sud BiH zadire u one nadležnosti u koje ne bi trebao”.

Šarović je istakao da takve odluke ove institucije ipak ne amnestiraju ponašanje aktuelne vlasti koja će, kaže on, vjerovatno i dalje da proizvodi protivnike i neprijatelje Republici Srpskoj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.