BiH

Predsjednik SDS-a

Šarović: SNSD kreira ambijent da su napadi na neistomišljenike normalna stvar

12/12/2019

-Nasilno ponašanje šalje najgoru moguću poruku i govori o stanju ambijenta u kome živimo i u kome je obračun s neistomišljenicima potpuno normalna stvar – ističe on

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS-) Mirko Šarović najoštrije je osudio, kako je saopćeno, napade na aktiviste SDS-a i njihovu imovinu, koji se učestalo i sinhronizirano dešavaju u više općina Republike Srpske baš u sedmici kad mladi SDS-a provode akciju „Imam pravo da znam!“.

-Nasilno ponašanje šalje najgoru moguću poruku i govori o stanju ambijenta u kome živimo i u kome je obračun s neistomišljenicima potpuno normalna stvar – ističe on.

U saopćenju dodaju da, nakon što su jučer, tokom provođenja peticije „Imam pravo da znam!“ nepoznati počinioci oštetili automobil predsjednika Mladih SDS u Trebinju Vojislava Marića, te poslije verbalnog napada na aktiviste u Bileći, novi incident jutros se dogodio i u Istočnoj Ilidži gdje su polupana stakla na kancelariji SDS-a.

-Više sinhronizovanih napada u različitim dijelovima Republike Srpske izaziva sumnju da se radi o planskim i politički motiviranim napadima s ciljem zaplašivanja aktivista SDS-a koji provode akciju „Imam pravo da znam“ – saopćeno je iz SDS-a.

Apeluju na nadležne policijske organe da reaguju, otkriju izvršioce i eventualne nalogodavce ovih napada.

-Naše političko djelovanje i traženje istine vodi se isključivo legalnim sredstvima a nasilni napadi u Trebinju, Bileći i Istočnoj Ilidži nikada nas ne mogu i neće ućutkati – poručuju iz SDS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.