Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik sds-a

Šarović: Vlast traži od građana da štede da bi Elektroprivreda mogla više da zaradi

Banja Luka: Konferencija za medije predsjednika SDS-a Mirka Šarovića nakon sjednice Predsjedništva
28.01.2022., Prostorije gradskog odbora SDS-a, Banjaluka (BiH) – Mirko Sarovic, predsjednik SDS, komentirao je nakon sjednice Predsjedništva ove stranke prijedlog dopuna i izmjena Izbornog zakona BiH i rekao da je „prijedlog od medijatora medjunarodne komisije i Matthewa Palmera korak naprijed i unapredjenje, ali ne zadovoljava u potpunosti ocekivanja“. Za najavljenu posebnu sjednicu NSRS Sarovic je rekao da je „to posebna prica u ovom haoticnom stanju nesnalazenja i potpuna nepoznanica“. „Ranije je najavljen Visoki sudski i tuzilacki savjet RS, sad je druga situacija, pozivaju se Bakir i Covic. Vlast se pokusava izvuci iz ove situacije i zaglavila se u neznanju, ne zna kuda ide“, naglasio je Sarović. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Šarović smatra da je suština cijele priče ustvari trka za profitom, a ne stvarna briga za stanovništvo i njegove potrebe

“To što je od građana zatražio premijer Višković licemjerno je i nehumano. Licemjerno je i nehumano tražiti od građana da se smrzavaju i smanjuju radijatore da bi vlast mogla izvoziti struju, po većoj cijeni! Tačnije, oni traže od građana da štede da bi Elektroprivreda mogla više da zaradi. ”

Poručio je ovo Mirko Šarović, kandidat SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH, komentarišući mjere stimulacije za one koji potroše manje struje, kako je najavio premijer Radovan Višković.

Šarović smatra da je suština cijele priče ustvari trka za profitom, a ne stvarna briga za stanovništvo i njegove potrebe.

“Oni bi željeli da mi ložimo drva i da se smrzavamo, a da oni ubiru pare po nekim berzanskim cijenama. To ne dolazi u obzir i zato poručujem građanima – Nemojte ih slušati“, kategoričan je Šarović.

On pojašnjava da postoji mnogo bolji koncept po pitanju korištenja električne energije, bitno drugačiji od onoga što sadašnja vlast nudi.

„Naš koncept je da se električna energija proizvodi prije svega radi našeg stanovništva i naše ekonomije i to je osnovni princip. Tek ono što preostane preko toga, može da ide dalje, za izvoz“, pojašnjava Šarović.

On takođe argumentuje da ne postoji nijedan razlog za poskupljenje električne energije jer nijedan ulazni element koji utiče na cijenu električne energije nije se promijenio, bez obzira na postojeću krizu.

“Nemojte lagati naše građane. Drina teče kao što je tekla i ranije. Naš potencijal u vodi je takav da nema uticaja na one elemente koji utiču na cijenu električne energije “, objašnjava on.

“Ovo je naš domaći resurs i zato želim da vjerujem da nikome neće pasti na pamet da uprkos svemu poskupljuje struju u ovom, iovako teškom, vremenu”, upozorava Šarović.
Sektor za politiku i medije SDS