Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Parlamentarna komisija

Saslušanja predstavnika “Vitezita” i “Terminala Federacije” zbog negativnih ocjena revizora

parlament fbih (1)

Komisija vrši ispitivanje i razmatranje svih pitanja u pogledu zakonitosti

Parlamentarna komisija odgovorna za reviziju Parlamenta Federacije BiH će danas 22.12.2021. godine organizovati saslušanja za 2 institucije koje nisu dobile pozitivno mišljenje revizora.

Dosad saslušanim, 39 institucija koje od Ureda za reviziju u FBiH nisu dobile pozitivno mišljenje za obje komponente finansijske revizije, trebalo bi da se pridruže još dvije – “Operator – Terminali Federacije” d.o.o. Sarajevo i Poslovni sistem “Vitezit” d.o.o. Vitez.

Saslušanja je moguće pratiti uživo putem You Tube kanala Parlamenta Federacije BiH – Dom naroda. Prenos će biti emitovan i putem fb stranice CCI-a (@CCIBiH) od 10h.

Centri civilnih inicijativa skreću pažnju na značaj predstojećih saslušanja i ulogu Komisije u procesu postupanja po revizorskim izvještajima. Komisija vrši ispitivanje i razmatranje svih pitanja u pogledu zakonitosti, efikasnosti i efektivnosti korištenja javnih sredstava. Saslušanja upravo jesu mjesto na kome članovi Parlamentarne komisije otvaraju pitanja i dobijaju odgovore od nadležnih kako planiraju dalje da postupaju po revizorskim nalazima i otklone uočene propuste.