Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta su čelnici MUP-a RS, SIPA-e i Mektić dogovorili u Banjoj Luci?!

Dragan Mektić: Nećemo dozvoliti da šaka kriminalaca ugrožava

Na sastanku predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i Ministarstva bezbjednosti BiH dogovoreno je da se postojeći sporazum o operativnoj saradnji i koordinaciji između pomenutih institucija doradi i precizno definiše, te da se dogovori buduća saradnja u borbi protiv terorizma, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako se navodi u saopštenju iz MUP-a RS, sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, te direktori SIPA-e Perica Stanić i Policije RS Gojko Vasić povodom prevazilaženja situacije u odnosima saradnje MUP-a RS i SIPA-e.

Iz MUP-a napominju da će u toku sljedeće sedmice ovaj operativni sporazum dogovoriti i potpisati Vasić i Stanić s ciljem efikasnijeg postupanja i koordinacije u budućoj saradnji.

Vlada RS prošle sedmice zaključila je da će institucije RS prekinuti saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH, te SIPA-om, nakon pretresa koji su pripadnici SIPA-e izvršili u zgradi policije, opštine i komunalnog preduzeća u Novom Gradu.

Vlada RS je MUP-u RS naredila da ubuduće spriječi svaki ulazak i pretres prostorija republičkih i lokalnih institucija RS. Narodna skupština RS podržala je ove zaključke.