Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak Dodika i Čovića u Istočnom Sarajevu (FOTO)

covic_dodik_sastanak_2

Predsjednici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH), Milorad Dodik i Dragan Čović, sa stranačkim delegacijama, susreli su se danas u Istočnom Sarajevu.

U delegaciji SNSD-a su potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Marko Vidaković, članovi Glavnog odbora Zoran Tegeltija, Staša Košarac i LJubiša Ćosić.

Delegaciju HDZ-a BiH čine zamjenik predsjednika stranke Borjana Krišto, te potpredsjednici Marinko Čavara i Vjekoslav Bevanda.

Sastanak se održava u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Izjave novinarima uoči sastanka niko od učesnika nije davao.

Prema nezvaničnim informacijama predsjednici dviju stranaka bi, između ostalog, trebali razgovarati o prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH što su najavili na posljednjem sastanku koji je održan u Banjoj Luci.

Podsjećamo, Dodik i Čović su na sastanku u Banjaluci 21. oktobra dogovorili da će u parlamentarnu proceduru uputiti zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH koji će izraditi ove dvije stranke.

Dodik je tada novinarima rekao da će dvije stranke pripremiti tekst ovog zakona, koji, ukoliko žele, mogu podržati i druge političke partije.