Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odžak

Sastanak dva HDZ-a: Legitimno predstavljanje je temelj funkcionalnosti BiH

plenkovic covic (1)

Na sastanku je izraženo uvjerenje kako će se doći do rješenja

Sastanak izaslanstva dviju sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HDZ-a RH održan je u četvrtak u Odžaku, a na njemu se, među ostalim, razgovoralo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i Hrvatskoj.

Izaslanstva su predvodili predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Na sastanku je izraženo uvjerenje kako će se doći do rješenja koji će osigurati ravnopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskog naroda u institucijama vlasti na svim nivoima u BiH, uz izmjene izbornog zakona i ograničenih ustavnih izmjena, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Naglašeno je kako izabrani dužnosnici u Predsjedništvu BiH i Domu naroda moraju imati legitimitet i podršku hrvatskog naroda, što je, kako je navedeno, ključna pretpostavka za jačanje BiH, države tri jednakopravna konstitutivna naroda.

Iskazano je uvjerenje kako će se rješenje dogovoriti do kraja ove godine, kako bi i BiH ubrzano rješavala 14 ključnih prioriteta i socio-ekonomske reforme na evropskom putu, stoji u saopćenju.