Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

visoka izaslanstva

Sastanak HDZ-a BiH i SDA najvjerovatnije sljedeće sedmice

izetbegovic covic mostar (1)

Sastanak odgođen na zahtjev predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je, kako je kazao, imao neodgodive privatne oabveze i samo iz tog razloga

Odgođeni sastanak izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA) koji je bio planiran za danas u Mostaru, održat će se najvjerovatnije sljedeće sedmice, kazao je Feni glasnogovornik HDZ-a BiH Anđelko Maslać.

Naveo je kako je sastanak odgođen na zahtjev predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je, kako je kazao, imao neodgodive privatne oabveze i samo iz tog razloga.

– Bilo je govora da se sastanak održi u četvrtak ili petak, no tada katolici obilježavaju svoje velike blagdane Svih svetih i Dušni dan tako da će se sastanak najvjerovatnije pomjeriti za početak sljedeće sedmice, tj. u ponedjeljak ili utorak – istaknuo je glasnogovornik HDZ-a BiH.

Stranačka izaslanstva u Mostaru trebala su predvoditi predsjednici HDZ-a BiH i SDA dr. Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

Podsjećamo, izaslanstvo SDA na čelu s predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem trebalo se prije susreta s Čovićem sastati i s izaslanstvom KO SDA HNK, ali i taj je susret odgođen.