BiH

banja luka

Sastanak ministra i sindikalaca: Veće plate u RS uz izmjene platnih koeficijenata

15/10/2019

Oni koji sada imaju najniža primanja dobiće najviše povećanje, kazao je Rajčević

Povećanje plata kretaće se kroz izmjenu platnih koeficijenata, a ne povećanja cijene rada. Oni će se kretati u progresivnom smislu tako da će oni koji sada imaju najniža primanja dobiće najviše povećanje, a oni koji imaju najviša primanja dobiće niže povećanje plata, izjavio je Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

Pojasnio je da je to princip za povećanje plata u svim oblastima za korisnike budžeta, a da u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda slijede analize kako bi se što pravičnije raspodjelili platni koeficijenti.

Danas je održan zajednički sastanak predstavnika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture i Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

Rajčević i Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture istakli su da je u pitanju prvi u nizu razgovora vezanih s povećanje plata u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda.

Gnjatić je istakao da očekuje da će u narednih oko 15 dana biti nastavljeni razgovori s predstavnicima ministarstva.

Povećanje plata radnicima budžetskih korisnika u RS očekuje se od 1. januara 2020. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.