BiH

Sastanak rukovodstva SDA i HDZ-a: Presporo se dogovaramo

28/03/2016

Na inicijativu predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) Dragana Čovića danas je održan sastanak rukovodstva Stranke demokratske akcije (SDA) i HDZ-a jer određene stvari ne idu dovoljno brzo u Federaciji BiH.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović to je i potvrdio nakon sastanka, istaknuvši da se trebaju brže realizovati određeni zakoni, investicije te kadrovska rješenja.

Sastanak je, po riječima Čovića, pokazao da SDA i HDZ žele još intenzivnije raditi na svim projektima, prije svega reformskoj agendi.

– U narednih pet-šest dana imat ćemo isti sastanak jer se presporo dogovaramo. Ako želimo ozbiljnije investicijske zamahe i stabilizirati odnose u Federaciji moramo na djelu pokazati partnerstvo – kazao je Čović.

Na stranački sastanak čelnici ove dvije partije namjeravaju pozvati i koalicionog partnera Savez ta bolju budućnost BiH (SBBBiH).

– Mislim da je prevaziđena situacija u kojoj je SBB htio skrenuti pažnju na poziciju predsjednika stranke Fahrudina Radončića, pa nije učestvovao u diskusijama niti glasao u Federalnom parlamentu – ustvrdio je Izetbegović.

U tom pogledu SDA i HDZ su odlučile “da se to više nikad ne smije desiti”.

– Moramo sjesti i dogovoriti stvari. Dinamika u posljednih pet-šest mjeseci odudara posljednih mjesec dana. To je i premijer Federacije Fadil Novalić potvrdio, govoreći da mu je sužen prostor za neke ozbiljnije aktivnosti – zaključio je Čović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.