Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

održan sastanak

Sastanak Viškovića, Novalića i Žarića: Dogovorena deblokada “Elektroprenosa BiH”

deblokada elektroprenosa

U narednih 15 dana organi kompanije provešće potrebne procedure za verifikaciju današnjeg dogovora i omogućiti funkcionisanje kompanije kao i realizaciju važnih investicionih projekata

Predsjednik Vlade entiteta Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Doboju sa predsjednikom Vlade entiteta Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem i generalnim direktorom “Elektroprenosa Bosne i Hercegovine” Matanom Žarićem o deblokadi ovog preduzeća.

“Na sastanku je dogovorena deblokada kompanije „Elektroprenos BiH“, kao i plan provođenja investicija u narednom periodu”, saopšteno je iz Vlade RS-a.

U saopštenju se dodaje da će u narednih 15 dana organi kompanije “Elektroprenos BiH”: Skupština akcionara, Upravni i Nadzorni odbor provesti potrebne procedure za verifikaciju današnjeg dogovora i omogućiti funkcionisanje kompanije kao i realizaciju važnih investicionih projekata.

“Sagovornici su ocijenili da je funkcionisanje preduzeća ‘Elektroprenos BiH’ od presudnog značaja i velike važnosti za održavanje elektroenergetske mreže u BiH, naročito imajući u vidu neophodne investicije koje su planirane u ovom sektoru, a koje se ne realizuju više od dvije godine”, navodi se u saopštenju.