Oglasio se na twitteru

Sattler objavio šta su bili glavni prioriteti Palmera i Eichhorst tokom razgovora u Sarajevu

Palmer i Eichhorst u Sarajevu zbog Izbornog zakona BiH
05.07.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Clanovi Interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakonodavstva BiH sastali su se sa americkim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom i izvrsnom direktoricom za Zapadnu Europu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Europskoj sluzbi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst. Johann Sattler Photo: Armin Durgut/PIXSELL

On je naveo da su direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst i američki izaslanik Matthew Palmer vodili “intenzivne razgovore” po ovim pitanjima u Sarajevu

Pojačana funkcionalnost, integritet izbora, i okončanje diskriminacije u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava su glavni prioriteti, izjavio je EU ambasador u BiH, Johann Sattler.

On je naveo da su direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst i američki izaslanik Matthew Palmer vodili “intenzivne razgovore” po ovim pitanjima u Sarajevu.

“U Sarajevu su bili intenzivni razgovori o ustavnoj i izbornoj reformi, koje su vodili Angelina Eichhorst i Matthew Palmer. Povećana funkcionalnost, integritet izbora, okončanje diskriminacije prema presudama Evropskog suda za ljudska prava ostaju glavni prioriteti. Uz političku volju, postoji put do sporazuma,” napisao je on na Twitteru.