Dobre vijesti

Sava ima konstantan rast vodostaja, Bosna, Una i Vrbas se vraćaju u normalu

sava

Vodostaji rijeka u Republici Srpskoj jutros su ispod kote redovne odbrane od poplave sa trendom opadanja, osim Save, čiji nivo blago raste, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite

Sava ima konstantan rast vodostaja ispod kote redovne odbrane od poplave u Dubici, Srpcu, Brodu, Šamcu i Bijeljini. Nivo Bosne u Doboju je jutros 180 centimetara i niži je za 190 centimetara nego juče.

Nizvodno od Doboja prema Modriči, u mjestu Vranjak, drumski saobraćaj jutros se odvija jednom kolovoznom trakom, dok je juče saobraćaj usmjeravan alternativnim pravcem zbog izlivanja Bosne na kolovoz.

Vodostaj Vrbasa u Banjaluci je 255 centimetara, što je za 45 centimetara manje od kote redovne odbrane od poplave. Una bilježi pad vodostaja. Prohodni su putni pravci Blagaj-Vitasovci, Blagaj-Radomiorovac.  Nivo Sane u Prijedoru je 323 centimetra, što je osjetno ispod tačke redovne odbrane od poplave. U Šipovu je normalna situacija, a u opštini Jezero voda se povukla.

Drvar: Unac se povlači u korito

Rijeka Unac u opštini Drvar, koja je poplavila dio puta u mjestu Bastasi i dio sela Mokronoge, povlači se u korito i situacija se stabilizuje, potvrdio je Srni šef Opštinskog štaba Civilne žaštite Dragoljub Bjeljac.

“U selu Mokronoge godinama je isti problem zbog podzemnih voda”, kaže Bjeljac.

Prema njegovim riječima, nije bilo većih oštećenja na objektima. U opštini Drvar i dalje je na snazi stanje prirodne nepogode.