Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SBB: Neka Izetbegović prestane obmanjivati Bošnjake

SDA i SBBBiH predali kandidatske liste za lokalne izbore

Savez za bolju budućnost (SBB) oglasio se saopćenjem za javnost povodom, kako se navodi, stalnih neistina koje je Bakir Izetbegović ponovio jučer u Bihaću, poručujući mu da prestane obmanjivati Bošnjake.

– Ne može Fahrudin Radončić nikada optužiti Bošnjake za početak rata, jer je, mnogo prije retroaktivne pameti Bakira Izetbegovića, predsjednik SBB-a objavio više stotina tekstova i makar jednu knjigu protiv Miloševića, Karadžića i SDS-a, sa kojim je Izetbegović tada bio u koaliciji – navodi se u saopćenju SBB-a i dodaje da je obećanje da će nacionalne stranke spasiti BiH i Bošnjake, rezultiralo genocidom i sa 200.000 ubijenih žrtava od koalicione krvave ruke tog istog Bakira”.

SBB spočitava Izetbegoviću i da, kako se navodi, svoje saučesništvo pokušava podvaliti onima koji su prvi digli glas protiv velikosrpskog fašizma, bili u Armiji BiH i imaju makar tri šehida u najbližoj familiji. Također ga optužuju da je podržao da se omogući ranije puštanje iz zatvora osuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika.

Iz SBB-a ističu da Izetbegović nepostojeću Radončićevu izjavu izmišlja i veže za svjedočenje na Kosovu. Time on, kako navode, otkriva vlastitu bol, jer je “politička optužnica” Gorana Salihovića tada suštinski srušena.

-Također, hoće li Radončić biti član Predsjedništva BiH, odlučit će narod, a ne Izetbegović koji posao člana Predsjedništva BiH već skoro sedam godina radi sramno loše i opasno po sudbinu BiH i Bošnjaka. Umjesto ka evropskim vrijednostima i reintegracijama, Izetbegović je nastavio sa radikalnom politikom Muslimanskog bratstva, potpuno je izolirao Bošnjake i dodatno ih pokušava pretvoriti u svoje i Erdoanove srednjovjekovne sluge – navodi se u saopćenju za javnost SBB-a.

Naglašava se i kako Izetbegović uopće ne liči na svoj narod, jer narod “neće vladavinu pet kvazibegovskih porodica, neće da trpi lažne priče o hiljadama zaposlenih i boljem životu, kojega već više od 27 godina njihove vlasti, uopće nema”. Izetbegovićeve optužbe na račun SBB-a iz ove stranke pripisuju njegovoj nervozi zbog “skorog odlaska s vlasti”.

-Bošnjake će voditi ljudi koje srdačno dočekuju i na Zapadu i na Istoku, u regionu i koji mogu slobodno šetati po cijeloj BiH. Izetbegović koji osim Irana i Turske nigdje nije primljen pa ni u drugim muslimanskim državama, a da se ne govori o državničkim posjetama Vašingtonu, Londonu, Parizu, Berlinu i drugim važnim diplomatskim destinacijama, mora otići sa vlasti – navodi se u saopćenju za javnost SBB-a i dodaje kako Bošnjaci zaslužuju i trebaju boljeg, uspješnijeg, u biznisu i osobnom životu realizovanog iskusnog čovjeka i moćnog lidera.

U očima građana SBB je, poručuju iz te stranke, zbog državotvorne i tolerantne politike, te držanjem principa i date riječi, jači nego ikada.

-Tu je Izetbegovićeva panika. Jer, snažan SBB je nepobjediva brana fildžan vlasti i fildžan državi- navodi se u saopćenju SBB-a.