Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SBB osudio najavljeno poskupljenje “markica” premije zdravstvenog osiguranja TK

zzo-markice

Kantonalni odbor SBBBiH Tuzlanskog kantona ošto je osudio najavljeno poskupljenje “markica” premije zdravstvenog osiguranja i od Upravnog odbora ZZO TK traže da povuku tu odluku.

Ističu da će SBB već sutra u skupštinsku proceduru uputiti prijedlog Odluke kojom će više od 270.000 građana Tuzlanskog kantona biti oslobođeno plaćanja participacije, odnosno “markice”.

Također, navode da je od 2010. od građana Tuzlanskog kantona bespravno uzeto više od 40 miliona KM za zdravstveno osiguranje, a da je odlukom Parlamenta FBiH od plaćanja participacije samo na području TK oslobođeno više od 270.000 djece, učenika, studenata, nezaposlenih, penzionera s najnižim penzijama, invalida i ostalih ugroženih kategorija.

– Međutim, tu odluku vlasti u TK nikada nisu htjele implementirati. Naglašavamo, SBB je spreman i dovoljno hrabar da se suprotstavi svima onima koji svoju snagu baziraju iscrpljujući narod nametima od kojih je oslobođen. SBB insistira na donošenju ove Odluke i od nje nećemo odustati čak i po cijenu izlaska iz vlasti – saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.