Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SBB osudio odluku o ponovnom određivanju pritvora Radončiću

radoncic sud 3

Savez za bolju budućnost (SBB) najoštrije osuđuje odluku Suda BiH o ponovnom određivanju pritvora predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću zbog kršenja mjera zabrane koje su mu prethodno bile određene.

Kako je saopćeno iz ove stranke, SBB će iskoristiti sve pravne, demokratske instrumente i mehanizme političke borbe da se suprotstavi, kako navodi, pokušajima da BiH bude talac “privatnih interesa ‘šačice ‘moćnika’ kojima je jedini cilj da potpuno potčine i bošnjački narod i ovu državu”.

-Također, SBB poručuje svim građanima BiH da ovo nije samo borba za slobodu nedužnog pritvorenog lidera SBB-a nego i borba za slobodnu, demokratsku, sekularnu i pravedniju BiH iz koje neće desetine hiljada naših mladih ljudi svakodnevno odlaziti – navode iz ove stranke.

Ističu također da ostaje čvrsto opredjeljeni za izgradnju naprednije i evropske BiH, što podrazumijeva i otvaranje novih radnih mjesta, realizaciju strateških infrastrukturnih projekata i sveukupni napredak svakog stanovnika ove zemlje.

Predsjedništvo SBB-a u stalnom je zasjedanju i o daljnjim će aktivnostima blagovremeno obavještavati javnost, saopćeno je iz SBB-a.