Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SBB: Pokušaj eliminacije političkog protivnika

đonlagić

Povodom hapšenja predsjednika Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH) zakazana je hitna sjednica rukovodstva stranke, nakon čega se medijima obratio potpredsjednik SBB-a BiH Mirsad Đonlagić.

[yuzo_related]

“SBB najoštrije osuđuje besprizornu zloupotrebu pravne države od strane pojedinaca iz pravosudne mafije. Privođenje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića je krajnje neprimjerena demonstracija sile i dosad nezabilježenog načina pokušaja eliminacije političkih protivnka od strane porodično – kriminalnih klanova i odmetnutih centara moći.

SBB je potpuno uvjeren da je predsjednik Fahrudin Radončić apsolutno nevin te da je riječ o besprizornoj političkoj montaži koja za cilj ima destabilizaciju bošnjačkog političkog faktora a time i destabilizaiju Bosne i Hercegovine.

Indikativno je da u vrijeme kada svjedočimo stabilizaciji prilika u Federaciji i BiH u cijelini, kada je nova koalicija počela otvarati evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine i kreirati ambijent za bolju i prosperitetniju budućnost svih građana, na sceni imamo brutalnu zloupotrebu institucija i poluga pravosudnog sistema.

SBB ima puno povjerenje u sposobnost pravne države i vjeruje u poštenje i profesionalizam časnih ljudi u Tužilaštvu i pravosuđu BiH. SBB iskoristit će sve demokratske instrumente i mehanizme političke borbe da razobliči podlu montažu i demaskira divljanje kriminalnih elemenata u pravosudnim i porodično – kriminalnim strukutrama u BiH.

Sigurni smo da će ovaj sramni čin pravosudnih institucija BiH u konačnici dovesti do razobličavanja i demontaže kriminalnog miljea oličenog u vezama teško presuđenih kriminalaca i odmetnutih struktura u Sudu i Tužilaštvu BiH.

Uzimajući u ozbzir da je ovaj čin izazavao ogromne tenzije i nezadovoljstvo brojnog članstva SBB-a, simpatizera i građana širom Bosne i Hercegovine, apeliramo na članstvo da ne poduzimaju nikakve ishitrene i pojedinačne aktivnosti, te da prate saopćenja i uputstva rukovodstva stranke u narednom periodu.”