SBB: Prestati sa privatiziranjem FTV i policijsko-finansijskog sektora

BiH

sbb radoncic1
Foto. D. Begović

Novim saopćenjem SDA i tvrdnjom da SBB blokira rad Federalnog parlamenta jer traži da se uspostave Upravni odbor Federalne televizije, Nezavisni odbor policijskih struktura i Nadzorni odbor Razvojne banke, “Izetbegovićeva stranka želi da skrene pažnju sa još jedne porodične afere i njegovih zetova zbog kojih Sarajevo mjesecima nema vode”, saopćio je Press centar Saveza za bolju budućnost, odgovarajući na posljednje saopćenje SDA.

Također, tvrde u SBB-u, SDA dokazuje da u pomenutim institucijama ne želi da se uspostave zakonom predviđeni nadzori, što je uostalom dogovoreno i na Kolegiju Parlamenta FBiH.

– Što se tiče OSA-e, SBB opet ponavlja da je ta strateški važna obavještajna služba potpuno stavljena u privatnu funkciju i zloupotrebe Bakira i Sebije Izetbegović, te da se na taj način žele disciplinirati njihovi unutarstranački i drugi politički neistomišljenici. O tome koliko SBB i Fahrudin Radončić imaju utjecaja na sudstvo, uz veliko izvinjenje što spominjemo konkretna imena, najbolje govori podatak da su predsjednik Ustavnog suda BiH i članica tog istog Suda, gospodin Ćeman i gospođa Palavrić, prije toga bili predsjednik i potpredsjednica SDA – stoji u saopćenju.

– SBB poziva SDA da prestane sa privatiziranjem Federalne televizije i policijsko-finansijskog sektora, a porodicu Izetbegović da vrati više milijardi vrijedno zlato, srebro i novac koji su oteli od građana. I, na kraju, da Bakir Izetbegović javno istupi iz retrogene međunarodne organizacije Muslimansko bratstvo i domaćoj javnosti priloži račun o poslovima Al-Shiddija – saopćeno je.

sbb