BiH

SBiH: Zahvaljujući SDA jedan dio Mostara kao Las Vegas, drugi kao Bejrut

02/10/2018

U sali Narodnog pozorišta Mostar održan je centralni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Mostaru. Građanima su se obratli nosioci listi SBIH Omer Macić, Adis Bubalo i Ćamil Ramić, kao i kandidatkinje na listama Sunčica Šanjević i Anisa Peco, kaže se u saopćenju SBiH i dodaje:

– Posebno emotivan govor imao je proslavljeni komandant 442. brigade AR RBIH Esad Šejtanić, koji je naglasio da su Hercegovci u dolini Neretve porazili dva agresora i 1996.godine hodali uzdignuta čela, a danas hodaju pognuta čela, oborenih pogleda, ojađeni i zaboravljeni. Hercegovci nisu zaslužili vlast koju imaju i trebaju promjene. Pozvao je građane Mostara da stanu uz Amera Jerlagića i Stranku za Bosnu i Hercegovinu.

Oduševljenje prisutnih građana izazavalo je obraćanje njihovog saborca iz 4.korpusa ARBIH i kandidata za člana Predsjedništva BiH Amera Jerlagića.  Amer Jerlagić je rekao da je posebno emotivan prema Mostaru, da se gnuša svojatanja časne borbe ARBIH od strane jedne političke stranke, kao i njihovog svojatanja islama.  Istovremeno ta politička stranka održava centralni skup u Mostaru, a njen kandidat za člana predsjedništva Šefik Džaferović nije se udostojio da bude u Mostaru. To je paradigma i slika odnosa vladajuće stranke u Bošnjaka prema Hercegovini. To se vidi i po porušenim ulicama, raskopanim cestama i slici grada Mostara na kojoj jedna strana izgleda kao Las Vegas a druga kao Bejrut.

Amer Jerlagić je uvijek bio i biće uz Mostar i za Mostar i kao član Predsjedništva BiH borit će se za rješenje problema građana Mostara, kao što se borio i u njegovim najtežim trenutcima. ,,Kada sam znao braniti Mostar i BIH u ratu, znat ću ih graditi i u miru” rekao je Jerlagić.

Stari je izronio iz Neretve i Stranka za BiH se vratila na velika vrata u Mostar i HNK što je pokazao sinoćnji skup, kaže se u saopćenju za javnost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.