Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA Banovići: Ne idemo nigdje, mi tek dolazimo

SDA OMazici (27)

U organizaciji SDA u MZ Omazići pred oko hiljadu građana održana posljednja promotivna tribina obilaska mjesnih ogranaka na području općine Banovići, kaže se u saopćenju za javnost SDA, te dodaje:

– Na tribini su se predstavili kandidati SDA za sve nivoe vlasti kao i prisutni gosti : Fahir Zukić- Butro, Rasim Omerović i Midhat Čaušević kandidati SDA za Skupštinu TK i Edis Šarić, kandidat SDA za Federalni parlament.

“Večeras pokazujete da je SDA na pobjedničkom putu i da ćemo 7. oktobra srušiti dinastiju u Banovićima. Ne smijemo se igrati sa historijom niti sa BiH. S ovog mjesta im poručujemo da će SDA trajati vječno. Kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva, Šefik Džaferović, je čovjek koji je bolji od svih u Stranci demokratske akcije, čovjek koji je zaštitni znak ove stranke. Na ovim izborima nemojte eksperimentisati, nego svoj glas dajte SDA i njenom kandidatu Šefiku Džaferoviću”, kazao je Safet Softić potpredsjednik SDA BiH i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH.

“Imaju zvanje, ali ne i znanje, jer u suprotnom bi sačuvali propala banovićka preduzeća i nekadašnje privredne gigante i mnogobrojna radna mjesta.  Međutim, rok trajanja im ističe. 7. oktobra će postati prošlost i zauvijek će ostati izdajnici svoga naroda”, kazala je Ivana Čamdžić kandidatkinja SDA za kantonalnu skupštinu na rednom broju 16.

“Pravda, istina i dostojanstvo bosnaskohercegovačkih ljudi nam je imperativ i nećemo im dozvoliti da se poigravaju sa našom čašću i našim dostojanstvom. Nastavimo zajedno, jer mi izdati ne znamo”, kazao je Nurković Edis kandidat SDA za Skupštinu TK na broju 30.

BiH neće podijeliti, a nas ne mogu pobijediti, poručeno je sa skupa u MZ Omazići.

“Večerašnju tribinu u Omazićima moram uporediti sa tribinom održanom 3. marta ove godine u znak podrške SDA. Oni koji se u budućnosti budu bavili historijom i analitikom sigurno će pomenutu tribinu označiti kao historijsku za opstanak SDA na prostoru Banovića i cijelog Tuzanskog kantona. Zahvaljujući vama, SDA u Banovićima je politički faktor koji će 7. oktobra sigurno pokazati svoju snagu i pobijediti. Ponosan sam na ono što sam napravio za svoje Omaziće , Banoviće i Tuzlanski kanton u protekle tri godine. Nas mogu usporiti, ali nas ne mogu zaustaviti oni koji imaju više kriminalnih dosijea, nego zajedno Ivo Andrić i Meša Selimović sabranih djela. Podržimo Šefika Džaferovića, kandidata za bošnjačkog člana predsjedništva i naše kandidate na listama SDA. Osigurajmo zajedno bolji standard i bolji život svim našim građanima jer za nas nema manje ili više važnih”, kazao je Bego Gutić nosilac liste za Skupštinu TK.