Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA Bihać: Odlukom o prijevozu moraju biti obuhvaćeni svi đaci

BiH

sdabihac

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Bihać (GOSDA) smatra da je na posljednje dvije sjednice Gradskog vijeća Bihać pokazana nedosljedna i neprincipijelna politika političkih aktera koji trenutno čine vlast u Gradu Bihaću.

– Ta neprincipijelnost se posebno isticala kod dvije veoma bitne odluke koje su donesene. Prva je o sufinansiranju prijevoza đaka-putnika a druga se odnosi na izgradnju BBI galerije, izjavio je danas na pres-konferenciji povjerenik GOSDA Bihać Hadis Jusić.

Podsjetio je da je odluka o prijevozu đaka-putnika donesena u periodu kada je SDA obnašala vlast u Bihaću i da je tadašnja odluka obuhvatala sve đake-putnike.

SDA je stava da tom odlukom i dalje moraju biti obuhvaćeni svi đaci-putnici i da se đaci ne dijele ni po kojem osnovu, dok, nažalost, kako je kazao Jusić, trenutno vladajuća garnitura ne misli tako.

Ova stranka podržava politiku “ušteda” koju trenutno zagovara gradonačelnik Bihaća, ali đaci- putnici su posljednja kategorija na kojoj su se mjere štednje trebale primjenjivati.

Kada je u pitanju izgradnja BBI galerije, SDA je, kazao je Jusić, pokazala da vodi politiku kontinuiteta za razliku od trenutne većine koja je samo prije nekoliko mjeseci navedeni projekt nazivala najtežim i najcrnjim nazivima i bila žestoko protiv izgradnje BBI galerije.

– SDA je i prije, a i sada kad smo trenutno opozicija, stava da svi trebamo učiniti sve da spomenuti brend, ali i sve druge zainteresirane dovedemo u naš grad, naravno uvažavajući sva pravila i mišljenja struke, ali i zakonske propise, kazao je Jusić.

Pozvao je aktualnu vlast da prestane s politikanstvom i vođenjem neprincipijelne i nedosljedne politike i počne raditi u interesu Bihaća i njegovih građana.