BiH

Saopćenje

SDA: Bilo bi dobro da visoki predstavnik objasni šta je krivica SDA

06/11/2019

Kako navode dvosmislenom formulacijom, Inzko je otvorio prostor za stvaranje pogrešne percepcije, te izjednačavanje politika koje brane Ustav i zakone i onih koji narušavaju Ustav i zakone

Stranka demokratske akcije saopćila je danas da je, iako se u posljednjem izvještaju koji je visoki predstavnik Valentin Inzko podnio Vijeću sigurnosti nalaze brojne tačne ocjene o stanju u BiH, potpuno nejasno kako je “Inzko došao do formule koja sugeriše da su svi u zemlji odgovorni za zastoje”.

– Bilo bi dobro da aktuelni visoki predstavnik objasni šta je krivica SDA pa nas se izjednačava sa SNSD-om, osim stalne potrebe da se izjednačavaju svi u BiH, i krivica raspoređuje na “strane” . navodi SDA u saopćenju.

S obzirom da je jako dugo u BiH i da savršeno poznaje ovdašnje prilike, Inzko je, kako ističe SDA, morao koristiti precizne, jasne i određene formulacije kada je u pitanju karakterizacija politika.

Kako navode dvosmislenom formulacijom, Inzko je otvorio prostor za stvaranje pogrešne percepcije, te izjednačavanje politika koje brane Ustav i zakone i onih koji narušavaju Ustav i zakone.

– Svakome ko iole prati dešavanja u BiH jasno je da je SNSD sa svojom politikom opstrukcija glavni izvor krize, što je vrlo jasno konstatirao u svome izvještaju specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Matthew Palmer, za razliku od aktuelnog visokog predstavnika kojem očigledno iz političkih razloga trebaju “sukrivci”, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.