edin ramulić

SDA botovi napali bivšeg logoraša i oficira Armije RBiH: Nazvali ga “velikosrpskim redarom”

novalic

On je bio zatočen u logoru Trnopolje, a u Prijedoru su mu ubijeni otac i brat. Ali to nije omelo stranačke botove, koji su ga nazvali “velikosrpskim redarom”

U Prijedoru je jučer obilježen Dan bijelih traka kojem je prisustvovao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, međutim on je bio zamoljen da ne daje izjavu od strane jednog od organizatora Edina Ramulića.

Iz Ureda Vlade Federacije BiH je saopćeno kako je premijer Novalić zamoljen da ne daje izjavu, nakon čega je on, što se čuje u videu, rekao “Slažem se”, nakon čega se udaljio.

Međutim, upalili su se stranački botovi, koji su reakciju Ramulića ocijenili kao da je kivan prema premijeru Novaliću ili Stranci demokratske akcije (SDA). Ubrzo su ti botovi po društvenim mrežama zasuli Ramulića raznoraznim uvredama, ne mareći što je Ramulić bivši logoraš i oficir Armije RBiH. Ramulić je i RVI, piše N1.

On je bio zatočen u logoru Trnopolje, a u Prijedoru su mu ubijeni otac i brat. Ali to nije omelo stranačke botove, koji su ga nazvali “velikosrpskim redarom”.

U tekstu autorice Elmedine Muftić na portalu Bosnjaci.net, autorica kaže:

– Da skrene pažnju sa suštine pobrinuo se velikosrpski slugan i bjelosvjetsko spadalo Edin Ramulić, koji je u stilu primitivca svjetskog kalibra, onemogućio Premijeru BiH Fadilu Novaliću da govori za medije koji su od njega tražili izjavu.

Očigledna namjera Ramulića nije bila depolitizirati skup sjećanja, nego služiti velikosrpskoj politici negiranja genocida, prekrajanja historije i na kraju poniženje žrtava genocida, a sve za vlastitu korist i dodvoravanje onima koji su sljedbenici politike genocida – piše u tekstu autorice čiji je Facebook profil dominantno posvećen veličanju SDA, prenosi N1.