Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA će se suprotstaviti antidejtonskoj i antibosanskoj politici

predsjednistvo sda2

HDZBiH i SNSD su se jučer dogovorili da nastave politiku destabilizacije po principu “dva protiv jednog” što nikada nije donijelo dobro Bosni i Hercegovini. Drugačije ne možemo razumjeti njihovu međusobnu podršku oko diskriminirajućih HDZ-ovih prijedloga Izbornog zakona i antidejtonskog Zakona o Javnom RTV sistemu, sinhroniziranih udara na Obavještajno-sigurnosnu agenciju, kao i navodnu brigu Dodika za poziciju Hrvata u Federaciji i Čovića za poziciju Srba u Vijeću ministara BiH, navodi se u saopćenju Stranke demokratske akcije BiH.

-Zamjena teza s jučerasnjeg sastanka Dodik-Čović po kojoj se Dodik brine za poziciju Hrvata u Federaciji BiH a Čović za poziciju Srba u Vijeću ministara vrijeđa zdrav razum, ali vrijeđa i Hrvate koji žive u RS i srpske ministre koji kvalitetno predstavljaju Srbe i entitet RS u Vijeću ministara. Čović je od Dodika svih ovih 22 godine trebao da traži ravnopravan položaj Hrvata u RS-u s kojima se Dodik izruguje birajući im preko SNSD-a ministre, sudije i druge funkcionere – ističe u saopćenju SDA.

SDA će se, naglašavaju, suprotstaviti antibosanskoj i antidejtonskoj politici svim zakonskim sredstvima i neće dozvoliti da ona bude realizirana.

– Dodik i Čović moraju znati da u BiH i svijetu postoji dovoljan broj onih koji će spriječiti realizaciju politike novih podjela. Budućnost ove zemlje nije u nacionalnim torovima već u rušenju barijera i reintegraciji, zaključuju iz SDA BiH.

SDA