Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka

SDA kritikuje, ali ne demantuje – pozivamo Vladu KS da nastavi informisati o kriminalu u javnim preduzećima

Vlada KS

Bilo je neophodno javnosti predočiti višedecenijski bahati odnos prema javnoj imovini, kaže se u reakciji Naše stranke

Povodom jutros održane sjednice Vlade Kantona Sarajevo, ali i kritika na njen račun, reagovao je Klub zastupnika Naše stranke:

„Jutrošnja sjednica Vlade Kantona Sarajevo je još jedan pozitivan primjer odgovornosti i transparentnosti rada Vlade na čelu sa premijerom Edinom Fortom.

Stoga posebno važnim smatramo što je sjednica imala televizijski prenos. Bilo je neophodno javnosti predočiti višedecenijski bahati odnos prema javnoj imovini. Klub zastupnika Naše stranke današnju sjednicu smatra primjerom dobre prakse i ohrabruje Vladu KS da nastave raditi na vraćanju povjerenja građana u institucije vlasti.

Želimo konstatovati da su današnje kritike na račun sjednice koje dolaze iz SDA također dokaz da je sjednica Vlade bila neophodna i da je odluka Vlade o njenom televizijskom prenosu bila ispravna. Iz SDA se nisu osvrnuli niti na jednu informaciju o kriminalu njihovih kadrova u javnim preduzećima a kamoli da su je pokušali demantovati. Njihove reakcije više su izraz ljutnje zašto kriminal iz vremena njihove vladavine izlazi na vidjelo”, kaže se u saopćenju za javnost.