Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

SDA: Napad na Vučića je napad na dostojanstvo žrtava Srebrenice

11/07/2015

Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića koji se desio danas nakon komemoracije žrtvama genocida u Memorijalnom centru u Potočarima.

– Oni koji su izazvali današnji incident nisu napali samo premijera Vučića, nego su oskrnavili i sami čin dženaze i osramotili Bošnjake koji su u svojoj tradiciji uvijek njegovali gostoprimstvo – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

SDA iskreno žali što je na ovakav način bačena sjena na obilježavanje 20. godišnjice Srebrenice i dženaze 136 nevinih žrtava genocida, te zahtijeva od nadležnih organa da provedu hitnu i efikasnu istragu koja će rezultirati otkrivanjem istine o počiniocima, kao i eventualnim sigurnosnim propustima.

Ovakvi postupci pojedinaca ne smiju utjecati na proces suočavanja sa istinom, kao ni dodatno otežati pomirenje, suživot i toleranciju među narodima u Bosni i Hercegovini i na Balkanu, stoji u saopćenju SDA.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.