BiH

blokada za račun snsd-a

SDA: Nedopustive opstrukcije ministra Bevande nose posljedice

04/07/2019

Umjesto da bude aktivni saučesnik Dodikovih opstrukcija, ministar Bevanda mora djelovati u skladu sa svojim zakonskim obavezama

Nedolazak ministra finansija Vjekoslava Bevande iz HDZ-a na sjednicu Vijeća ministara, na kojoj se trebalo odlučivati o privremenom finansiranju institucija BiH predstavlja neodgovoran čin koji dodatno otežava funkcionisanje institucija BiH i usložnjava političke prilike, smatraju u Stranci demokratske akcije (SDA).

– Pozivamo HDZ da ne vrši blokade državnih institucija za račun SNSD-a, te da obaveže svoje predstavnike u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti da odgovorno obavljaju svoje poslove u tim institucijama – navodi se u saopćenju.

Podsjećaju da ministar Vjekoslav Bevanda, kao član Vijeća ministara i Fiskalnog vijeća, prima ogromne mjesečne naknade za te funkcije, ali istovremeno ima i ogromnu odgovornost.

– Umjesto da bude aktivni saučesnik Dodikovih opstrukcija, ministar Bevanda mora djelovati u skladu sa svojim zakonskim obavezama, inače će snositi punu odgovornost za sve posljedice ugrožavanja fiskalne stabilnosti u državi – saopćila je SDA.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.