Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA Novi Travnik: Refik Lendo pobjednik izborne utrke za općinskog načelnika

refik-lendo

Općinski odbor SDA proglasio je danas Refika Lendu pobjednikom izborne utrke za načelnika Općine Novi Travnik.

Kandidat SDA i SBB-a Refik Lendo, koji je i do sada bio načelnik, osvojio je na proteklim lokalnim izborima 5.429 glasova, dok je Stjepan Dujo, kandidat Hrvatske Liste za Novi Travnik, dobio 5.308 glasova, pokazuju preliminarni i nekompletni podaci Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH.

Nakon proglašavanja pobjede, Lendo je kazao novinarima da će ostati načelnik svih građana, odnosno da će biti nastavljen kontinuitet ravnomjernog razvoja općine.

– Nijedan građanin nema razloga da hoda pognute glave gradom i želim pozvati Bošnjake da ne prkose komšijama koji su drugačije glasali – kazao je Lendo.

Lendo je na konferenciji za novinare optužio kladionice u Novom Travniku da su svoje radnice, kako je rekao, prisiljavale da glasaju za njegovog protukandidata Stjepana Duju.

– Određene kladionice su pozivala svoje radnice da glasaju za Duju i govorili im da će, u suprotnom, dobiti otkaz. Nažalost, jedan dio njih je ostao bez posla – rekao je Lendo, te je pozvao građane da ne posjećuju više te kladionice, a one koji su im iznajmili poslovne prostore da im otkažu gostoprimstvo.