BiH

O izborima

SDA odgovorila SDP-u: Jedva čekamo izbore da vas ponovo pobijedimo

18/05/2020

Imajući u vidu da taj rok istječe za četiri dana, 22. maja, pozivamo predsjedavaućeg Vijeća ministara da javnosti predstavi konkretan finansijski plan

Stranka demokratske akcije poziva Vijeće ministara BiH da, u skladu sa zaključkom Predsjedništva BiH, što prije završi izradu i omogući usvajanje Budžeta Bosne i Herecegovine, saopćeno je iz te stranke.

Budžet je i finansijski izvor za pripreme i provođenje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

Primili smo k znanju najavu predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da osim Budžeta postoje i druge mogućnosti finansiranja izbora, ali podsjećamo ga da je po Izbornom zakonu (član 1.2 a) obaveza Vijeća ministara da najkasnije 15 dana od raspisivanja izbora osigura cjelokupna sredstva za njihovo provođenje, kažu iz SDA, te dodaju:

Imajući u vidu da taj rok istječe za četiri dana, 22. maja, pozivamo predsjedavaućeg Vijeća ministara da javnosti predstavi konkretan finansijski plan kroz koji će Vijeće ministara realizirati ovu zakonsku obavezu.

Što se tiče saopštenja SDP-a u kojem se pokušava dovesti u pitanje naša volja da se održe izbori, poručujemo SDP-u da ne brinu zbog toga, jer jedva čekamo izbore kako bismo ih ponovo pobijedili, kao što smo to učinili i u protekla tri izborna ciklusa zaredom, stoji u saopćenju stranke SDA.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.