Federalni zastupnik

SDA-ovac Efendić brani svog premijera: Novalić ne priča lijepo, ali dobro radi

efendic novalic

Dok je Nikšićeva vlada zadužila Federaciju 1,4 milijarde, naveo je Efendić, Novalićeva ne samo da nije ulazila u takve enormne dugove, već je vratila 600 miliona duga

Kritike koje je SDP uputio prema premijeru Federacije Fadilu Novaliću predstavljaju očajni pokušaj da se skrene pažnja sa činjenica koje jasno ukazuju da je Novalićeva vlada po svim parametrima uspješnija od Vlade SDP-a i Nermina Nikšića, ocijenio je šef kluba federalnih zastupnika SDA Adnan Efendić.

Dok je Nikšićeva vlada zadužila Federaciju 1,4 milijarde, naveo je Efendić, Novalićeva ne samo da nije ulazila u takve enormne dugove, već je vratila 600 miliona duga.

Dalje navodi da dok je Nikšićeva vlada postigla 1,3 milijarde GDP-a, Novalićeva je postigla 4,3 milijarde. Dok je Nikšićeva vlada svake godine svog mandata imala deficit, Novalićeva vlada je omogućila da od 2016. godine Federacija svake godine bude u suficitu.

– Čak i ako stavimo po strani brojke, kao egzaktne pokazatelje, koliko je Novalićeva vlada bolja od Nikšićeve najbolje znaju penzioneri, borci, prosvjetni radnici i brojni drugi koji su za vrijeme SDP-ove bahate vladavine strahovali da li će imati ikakva primanja, a sada su njihova primanja sigurna i redovna. Fadil Novalić ne priča dobro, ali odlično radi. Dotle, Nermin Nikšić i SDP su odlični u zbijanju šala i lijepo pričaju ali ništa ne rade. Rezultati SDP-a i Nikšića kada su bili vlast bili su katastrofa. Građanima trebaju oni koji rade a ne oni koji samo lijepo pričaju – zaključio je Efendić.