BiH

SDA: Policajci u toku radnog vremena lijepe plakate za PDA

17/09/2018

Obzirom da su nam povrijeđena Izborna prava na više načina, imamo potrebu da  vas obavijestimo da niste osigurali ambijent za provođenje izborne kampanje. Od službenika PS Banovići očekujemo da rade svoj posao profesionalno, kaže se u saopćenju za javnost OO SDA Banovići i dodaje:

– Raspolažemo informacijama i dokazima da pojedini policijski službenici za vrijeme službe učestvuju i pomažu u lijepljenju plakata PDA, te nas kao političke protivnike uhode, fotografišu i ponašaju se neprofesionalno.

Isto tako, dužni smo vas obavijestiti  da su nam više puta uništeni plakati na područji cijele općine. Svjedoci smo brojnih fizičkih i verbalnih napada na naše aktiviste i članove. Tražimo od vas da poduzmete sve moguće mjere kako bi se predstojeća izborna kampanja sprovela što transparentnije i konkretnije za sve političke subjekte.

U suprotnom biti ćemo prinuđeni objaviti  javno fotografije policijskih službenika Policijske stanice Banovići na kojima se jasno vidi kako uniformisani  lijepe plakate PDA, tvrdi se u saopćenju za javnost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.