Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA povukla odluku o suspenziji Šepića i Ahmetovića

izetbegovic sda

Predsjedništvo Stranke demokratske zajednice (SDA) razmatralo je danas rezultate ranije oformljene Radne grupe, čiji je zadatak bio da pronađene način kako da vrati SDA-ove poslanike u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji već neko vrijeme ne sudjeluje u radu Kluba ove stranke, iako Klub zvanično nisu napustili.

Riječ je o poslanicima Šemsudinu Mehmedoviću, Sadiku Ahmetoviću, Senadu Šepiću i Salki Sokoloviću, piše Patria.

Danas je na sjednici Predsjedništva SDA odlučeno da će se formirati nova Radna grupa.

Radna grupa će rukovodstvu Stranke predložiti izmjene i dopune akata s ciljem da se omogući relaksacija unutrašnjih odnosa u SDA, osigura široka baza i time izbor najkvalitetnijih kadrova na unutarstanačkim izborima 2019. godine i općim izborima 2018., efikasno i u potpunosti spriječe negativne pojave poput gomilanja funkcija, korupcije, nepotizma i izbornih neregularnosti u budućim izbornim ciklusima unutar SDA.

U radnu grupu se imenuju: Safet Softić, Šemsudin Mehmedović, Adil Osmanović, Denis Zvizdić, Melika Mahmutbegović, Hazim Rančić i Salko Zildžić. Radnom grupom će predsjedavati Šemsudin Mehmedović i Safet Softić, koji će redovno vršiti koordinaciju i konsultacije sa Predsjednikom SDA.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je novinarima kako će Radna grupa raditi na procesu demokratizacije u SDA, kako bi bili pravedniji unutarstranački izbori, za sljedećem kongres stranke.

Na pitanje da li su kontaktirali „četvorku“ i da li su oni zadovoljni radom Radne grupe, Izetbegović je rekao da su „vođeni iscrpni razgovori Radne grupe sa ovim poslanicima“, te da vjeruje kako će većina njih biti zadovoljna sa rezultatima tog rada.

Predsjedništvo SDA odlučilo je danas da Općinski odbori SDA iz Cazina i Srebrenice trebaju povući sankcije, koje su ranije izrekli poslanicima Senadu Šepiću i Sadiku Ahmetoviću.