Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA pozdravlja održavanje sastanka premijera zapadnog Balkana

izetbegovic sda
Foto: Fena

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja današnje održavanje sastanka premijera zapadnog Balkana uz prisustvo evropskog komesara za susjedsku politiku Johannesa Hahna i drugih evropskih zvaničnika, saopćeno je iz te stranke.

Organizacija i održavanje samita je potvrda opredjeljenju aktuelnog saziva Vijeća ministara BiH za stabilnost i saradnju u regionu te integrisanje regiona u Evropsku uniju (EU). Dolazak svih pozvanih premijera je izraz podrške tom opredjeljenju BiH.

– Uvjereni smo da će ovaj samit donijeti konkretne rezultate u oblasti euroatlantskih integracija, jačanja ekonomske saradnje, a posebno u oblastima infrastrukture energetskih potencijala i generalno boljeg korištenja resursa. Samit je prilika da se afirmiraju postignuti rezultati BiH na evropskom putu. U tom kontekstu smatramo vrlo značajnim da su usaglašena sva pitanja za radna tijela vezana za mehanizam koordinacije – citat je iz saopćenja SDA.

Ova stranka traži da Vijeće ministara BiH što prije uputi u parlamentarnu proceduru usaglašene izmjene i dopune zakona o akcizama i naglašava da je to preduvjet za intenzivniju izgradnju infrastrukturnih projekata u BiH.

SDA