Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA poziva svoje zastupnike da provode i poštuju odluke organa stranke

sda-kolegij

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) u narednim danima učinit će dodatne napore, kako bi se u razgovoru sa zastupnicima SDA (Sadik Ahmetović, Šemsudin Mehmedović, Salko Sokolović i Senad Šepić) normalizirao rad kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu državnog parlamenta, te u interesu svih osiguralo provođenje politike i poštivanje odluka organa stranke.

Istaknuto je to u današnjem saopćenju stranke, u kojem se navodi da je pitanje odnosa pojedinih zastupnika SDA u Predstavničkom domu prema radu kluba SDA prisutno od završetka 6. kongresa stranke.

Klub poslanika SDA u Predstavničkom domu do danas nije primio nikakvu pisanu obavijest o izlasku iz kluba bilo kojeg zastupnika, a u Parlamentarnoj skupštini nije registriran nikakav novi klub.

– Četiri zastupnika koji se označavaju u javnosti su dosada iskazali različit odnos prema provođenju stavova organa stranke i imali različite istupe u javnosti. Na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma, kada se glasalo o važnom pitanju budžeta, jedan je bio opravdano odsutan, jedan glasao za budžet, a dvojica su glasala protiv budžeta – navode iz SDA.

U saopćenju, SDA poziva sve svoje zastupnike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da u obavljanju svojih funkcija provode politiku i poštuju stavove organa stranke.