SDA: Predstavljeni nosioci lista za sva tri nivoa vlasti TK

41521134_2255048594716717_196385910730784768_o

Na današnjoj press konferenciji  u Kantonalnom odboru SDA Tuzlanskog kantona predstavljeni su nosioci lista za sva tri nivoa vlasti: Safet Softić nosilac liste za državni parlament,  Amir Fazlić, treći na listi za državni parlament i predsjednik Kantonalnog odbora SDA, nosioci liste za federalni parlament  Rahim Gadžić za izbornu jedinicu  402 i Ibrahim Zukić za izbornu jedinicu 403 te nosilac liste za Skupštinu TK Bego Gutić, kaže se u saopćenju SDA i dodaje:

Bego Gutić u svojstvu predsjednika Izbornog štaba rezimirao je dosadašnji tok kampanje. Naglasio je da odziv na skupove koji se održavaju po mjesnim ograncima u svim opštinama Tuzlanskog kantona, kao i entuzijazam među učesnicima  potvrđuju rezultate posljednjih nezavisnih istraživanja javnog mišljenja da je Stranka demokratske akcije na ovom području  ostala stranka broj jedan.

„Građani su i pored neviđene buke koju u javnosti stvaraju konkurenti i oponenti prepoznali  Stranku demokratske akcije  kao  političku snagu koja je jedina u stanju odgovoriti na aktuelne izazove i probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju. Podrška Stranci demokratske akcije vidi se ovih dana na predizbornim skupovima po mjesnim ograncima, ali i na tematskim okruglim stolovima na kojima desetine vrhunskih intelektualaca i stručnjaka iz vitalnih oblasti zdravstva, visokog obrazovanja, energetike,  učestvuju u razradi programskih opredjeljenja iz Agende“.

„Iz velike izdaje koja se desila odlaskom jednog manjeg broja članova, Stranka demokratske akcije je izašla ojačana u svakom pogledu. Bezuspješni su svi pokušaji PDA da ukradu rezultate vlade Bege Gutića, prikazujući ih ovih dana kao svoje, kazao je  Amir Fazlić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA.

„Podrška na koju nailazimo potvrđuje ispravnost odgovora rukovodstva Stranke demokratske akcije BiH na nasrtaje na Bosnu i Hercegovinu koji dolaze iz sinergije razbuđenih velikosrpskih i velikohrvatskih političkih centara. Stranka demokratske akcije, podržana od naroda, je najbolja garancija da će njihovi planovi i namjere ostati samo pusti snovi“, rekao je Safet Softić nosilac liste za državni parlament.

Nosioci lista za federalni parlamanet su rekli da će Stranka demokratske akcije u Tuzlanskom kantonu ostvariti izvanredan rezultat, najmanje na nivou rezultata iz 2014. godine. To znači da će u državnom parlamentu imati najmanje dva poslanika, a u federalnom čak i više nego što je imala u proteklom mandatu.

Na press koneferenciji je ponovljeno da je Stranka demokratske akcije, i pored većih ispoljenih napada na terenu, pa čak i fizičkog nasrtaja na čovjeka za koga se zna da čeka na redu za transplantaciju,  i dalje opredijeljena da vodi korektnu kampanju u interesu građana,  ističući svoje prednosti kao ključne argumente u pridobijanju podrške glasača.