BiH

saopćenje za javnost

SDA: Zahtijevamo hitno formiranje kriznog štaba, ne može “trojka” krizom upravljati “online”

05/11/2021

Aktuelna koaliciona većina u Sarajevu ovaj mandat je potrošila u populizmu, neradu i jeftinoj političkoj borbi, tvrde iz SDA

KO SDA Sarajevo poziva aktuelnu vlast u Kantonu Sarajevo da zbog aktuelnih poplava hitno formira krizni štab sastavljen od najstručnijih ljudi koji su se dokazali u vođenju sistema i upravljanju kriznim situacijama, kaže se u saopćenju za javnost i dodaje:

– Sigurnost građana i njihovih domova, kao i privrednih sistema i radnih mjesta danas u Sarajevu moraju biti nulti prioritet. Nažalost, aktuelna koaliciona većina u Sarajevu je ovaj mandat potrošila u populizmu, neradu i jeftinoj političkoj borbi, baveći se imenovanjima i zapošljavanjem na najodgovornije pozicije – od premijera, ministara, pa sve do najnižeg nivoa upravljanja – isključivo po stranačkoj liniji.

Sistem komunalne privrede i infrastrukture u Kantonu Sarajevo se ne održava niti se u njega investira. Urbanizam i zaštita okoliša su od strane ove vlasti ugašeni katastrofalnom odlukom o ukidanju Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša. Danas su žrtve takve politike građani Kantona Sarajevo i njihova imovina. Stoga, zahtijevamo od Vlade Kantona Sarajevo da hitno formira krizni štab i sve resurse i kapacitete stavi u službu borbe protiv poplava i saniranja posljedica, kaže se u saopćenju za javnost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.